Beiratkozási tudnivalók

BEIRATKOZÁSI TUDNIVALÓK – BETLEHEM ÓVODA

Kedves Szülők!
Értesítjük Önöket, hogy a Rákoscsabai Református Egyházközség Betlehem Óvodájába a 2021/22-es nevelési évre a beiratkozás

ideje: 2021. ápr. 20-tól ápr. 22-ig lesz.

A 2011. évi CXC Nkt. 8§ és 49§ alapján, a 19/2021 (III. 10.) EMMI határozat és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021 (I. 29.) Kormányrendelet alapján a beiratkozás lehet:

  • elektronikus formában – a beiratkozáshoz szükséges felvételi jelentkezési adatlapokat, valamint a honlapról letölthető egyéb fontos nyomtatványainkat kitöltve, mindkét szülő által aláírva és beszkennelve vagy befotózva az óvoda e-mail címére: postmaster@betlehemovoda.t-online.hu kérjük a megadott határidőig (legkésőbb ápr. 22-ig) visszaküldeni! (Minden szükséges nyomtatvány letölthető az óvoda honlapjáról!)
  • amennyiben nem áll módukban elektronikusan elküldeni, megtehetik az óvoda címére postázva is (Betlehem Óvoda, 1171 Budapest, Péceli út 197.) a határidőt szigorúan figyelembe véve, hogy beérkezzen legkésőbb ápr. 22-ig!
  • vagy személyesen leadhatják az óvodában ápr. 20-tól 22-ig minden nap 7-16 óra között, zárt borítékban, névvel ellátva (azonban ez nem jelent személyes találkozást, elbeszélgetést, mint a korábbi években, csak a kitöltött nyomtatványok leadását).

A beíratáshoz szükséges nyomtatványok és dokumentumok:

    • felvételi jelentkezési adatlap (óvodai adatfelvételi lap a 2021/22-es tanévre),
    • lelkészi ajánlás (ha van),
    • a gyermek keresztelési emléklapjának másolata (ha van),
    • szülői nyilatkozat (hitéleti nevelésről),
    • szülői nyilatkozat (óvodai beiratkozáshoz),
    • szándéknyiltakozat,
    • adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat,
    • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (személyi igazolvány vagy születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya), TAJ kártya másolata
    • határozat rendszeres gyermekvédelmi támogatásról (ha van)
    • Amennyiben a gyermekük rendelkezik szakértői véleménnyel (Pedagógiai Szakszolgálattól – BTMN vagy SNI), kérjük ezt is csatolják!

Letölthető dokumentumok (visszaküldendő):

Óvodai adatfelvételi lap

Szülői nyilatkozat

Szülői nyilatkozat óvodai beiratkozáshoz

Szándéknyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat

Ha a jelentkezéshez szükséges dokumentumok kinyomtatása nem megoldható, akkor az óvodából kinyomtatott formában elvihető a bejárat előtti dobozból (munkanapokon délelőtt 7-12-ig). A kitöltött dokumentumokat vagy elektronikusan küldje vissza, vagy a postaládába kérjük bedobni lezárt borítékban névvel ellátva!

Kérjük a beiratkozás határidejének betartását (ápr. 20-22) mindenki vegye komolyan, mivel a beérkezett jelentkezési lapokat fel kell dolgoznunk és a fenntartóval együtt közösen hozzuk meg a szükséges döntést! A felvételről szóló értesítést is elektronikus módon ápr. 30-án (pénteken) fogjuk a szülők e-mail címére kiküldeni, ezért fontos, hogy a jelentkezési adatlapra olvashatóan írják rá azt az e-mail címüket, amit rendszeresen használnak!

Ha nem tudjuk a gyermeket felvenni, akkor a szülőknek a kötelező felvételt biztosító óvodájukba kell a gyermeket beíratniuk. A kötelező felvételt biztosító óvodák listáját a következő honlapon találják: https://kir.hu/korzet

Mivel a rendkívüli járványügyi helyzetre tekintettel, a szokásos módon (beiratkozást megelőző nyílt nap) most nem tudunk személyes találkozást biztosítani a családok számára, így azt szeretnénk kérni a kedves szülőktől, hogy egy kicsit jobban megismerhessük a gyermekeket és a családokat, ha lehetséges készítsenek számunkra egy kis bemutatkozó anyagot elektronikus vagy nyomtatott formában. Ehhez segítségként néhány kérdés lehet: pl. mi a gyermek kedvenc játéka, legkedvesebb időtöltése? Járt-e korábban valamilyen közösségbe pl. bölcsődébe vagy magán óvodába? Vannak-e barátai, könnyen barátkozik-e kortársaival vagy inkább félénkebb? Van-e valamilyen kedvenc szokása? Van-e esetleg valamilyen ételallergiája vagy krónikus betegsége? Van-e valamilyen sajátos nevelés igénylő (SNI) problémája, amiről van szakvéleménye? (ha van, akkor csatolják hozzá mellékletben) Hogyan fejlődött a gyermek mozgása, beszéde? Szobatiszta-e már? Van-e kedvenc tárgya, amihez ragaszkodik elalvásnál? Miért ezt az óvodát választották, ki ajánlotta, hol hallottak rólunk? Gyakorolják-e a vallásukat? Melyik gyülekezetbe tartoznak? Miért tartják fontosnak a gyermekük hitéleti nevelését, hogyan biztosítják ezt otthon?
A kérdések természetesen nem kötelezőek, de nagyban segíthetik a pedagógusok munkáját és a gyermekek személyesebb megismerését. Kérnénk szépen egy családi fotót is mellékelni!
Természetesen mi is szívesen válaszolunk minden kérdésükre, amit így most nem áll módunkban személyesen megbeszélni. Kérdéseikre szívesen adunk tájékoztatást e-mailben az óvoda e-mail címén vagy telefonon (óvodavezető Nagyné Szikszai Katalin elérhetősége: 30/651-4508).

Melléklet:
Hirdetmény az óvodai beiratkozásról
Óvodai felvétel szempontsora

Budapest, 2021. március 23.
Sok szeretettel várjuk jelentkezésüket az óvodánkba!

Nagyné Szikszai Katalin óvodavezető